Gunilla:

Nu äntligen kommer slutrapporten. Tycker vi hade fått fina resultat. De här tolv veckorna har bara svischat iväg och allt har känts jättebra.

Min inställning som jag har till livet är oftast positiv, jag tror att allting ordnar sig. Ser inga större hinder. Det mesta blir bra bara man har en positiv livssyn. Min inställning under dessa 12 veckor är att bara man bestämmer sig för att göra något och står fast vid det så kan man klara det mesta.

Mina största intryck under dessa 12 veckor är att jag tycker det är roligt att träna, speciellt löpning. Känns så härligt när man känner att man orkar. Och även att äta nyttigare känner jag att jag mår bättre av.  Om fem år tror jag att motion fortfarande kommer att vara en del av min vardag och att jag hoppas att jag äter lika sunt och förhoppningsvis kunna hålla vikten normal.

 

Yvonne:

Veckorna har gått så fort att man inte riktigt fattat att det har gått 12 veckor. Har kört på som vanligt med bodybalance, joggat, promenader, avslappning och pilatesbollen.

Vilka inställningar jag har normalt i livet är att jag kan vara negativ ibland speciellt om jag är stressad eller känner mig nervös inför något. Dock upplever jag att jag om saker går bra eller känns roliga blir väldigt positiv och jag är oftast positiv när det gäller andra. Under dessa veckor känner jag att jag har blivit väldigt positivt inställd till träning och att ha en sundare livsstil. Jag har börjat tycka att träning är roligt och något jag vill hålla på med. Det ger mig både energi och glädje. Jag har insett att det går att nå sina mål och att det är både roligt och nyttigt att röra på sig.

Om fem år tror jag att jag kommer att ha motionen som en del av min vardag och förhoppningsvis hålla min vikt och ha en god hälsa.

 

Lotta:

Den här veckan har varit lite lugnare, ett body balancepass i måndags, sen några promenader resten av veckan. Maten fungerar bra, det har det gjort hela tiden, tycker inte att jag gjort några uppoffringar, det har varit ganska lätt att tänka efter på vad jag stoppar i mig.

Min inställning normalt i livet är nog ganska positiv. Tror alltid att allt ska gå tills motsatsen bevisats. Min inställning under dessa 12 veckor har inte förändras så mycket. Mina största intryck under mina 12 veckor är att jag klarar mer än vad jag tror ,att det går att hitta tid till träning och avslappning, att det inte behöver vara krångligt att äta rätt och nyttigt. Jag känner mig så mycket gladare och piggare nu!

Om fem år hoppas jag att jag fortsatt med att träna och tänka på vad jag äter,som jag känner det just nu är det verkligen värt det

 

Bea Ahlperbys kommentar:

Jag är så imponerad över det mod och den uthållighet ni har haft. Jag är även stolt över att ni har tagit dessa veckor precis så som jag önskat, nämligen att se det som starten på ett livslångt omhändertagande av sig själv. Vi är alla som individer ett eget litet system och med alla de delar i våran egen kropp och knopp ska vi fungera både för oss själva och i gemenskap med andra. Det påverkar oss massvis och det är inte ovanligt att omgivningen som går bredvid er hela dagarna också påverkas. Det tycker jag ni har hanterat fantastiskt och fortsätt vara de föredömen ni är genom att äta och röra på er var och en på det sättet som passar respektive kroppar. Alla är vi olika och behöver ha lite olika fokus under vissa perioder.

Lotta som till exempel var sjuk under första halvan behövde ta till vara på det och fick träningsförbud (mer eller mindre) för att sedan när du blev helt frisk kunna träna på din nivå – och det ger resultat! Gunilla som kom igång som ett spjut i början och fick snabba resultat då konditionen redan från start var så pass hög att det fungerade med jogging, vilket har de sista veckorna legat mer stabilt och ökningen blir inte lika hög som i början ju bättre kondition vi får.  Yvonne har gnetat på med envishet trots ett ont knä, viket också visar att jogging inte alltid behöver till för att få mer balans. Tuffa promenader i terräng är fantastiska och vid just knäproblem kan cykel vara ett alternativ när smärtan är hög och vila ska till från belastning.

Så nu önskar jag er massor av lycka till i framtiden och jag är övertygad om att ni nu har de verktyg ni behöver för att vara mån om er själva och er omgivning!