Det här är den sanna historien om Robyn Davidson, en ung australiensiska med den galna idén att korsa sitt land med fyra kameler som enda sällskap.

Jag måste erkänna att jag inte ens visste att det fanns kameler i Australien, men blir ändå eller kanske därför helt fängslad av berättelsen om en enveten person, så väl spelad av Mia Wasikowska, och hennes vision om att se havet där på andra sidan, den västra.

I korta glimtar får vi veta Robyns familjehistoria, en bakgrund till varför hon ger sig på äventyret. Glimtvis har hon också sällskap av en fotograf, som dokumenterar strapatsen för National Geographic. Men allra helst vill hon vara ensam där i öknen och det är också då filmen är som starkast, uppburen av Wasikowska.

Det finns hela tiden en nerv i berättelsen, som annars hade riskerat att bli långtråkig. Birollerna är ibland lite för skissartade, men på det hela taget ändå en stor film- och naturupplevelse.