Lenita Granlund fick SEKO:s begäran i ett sms tio minuter innan hon talar med Kommunalarbetaren.

– Vi sätter igång med vår planering. Vi får hantera SEKO:s begäran utifrån det vi tidigare har sagt om att vi stöder dem fullt ut, säger hon.

SEKO ber samtliga LO–förbund om sympatiåtgärder i verksamhet som är näraliggande konflikten med Almega och Veolia.

Tidigare har LO–styrelsen uttalat sitt stöd för SEKO i konflikten. Och Lenita Granlund har i Kommunalarbetaren sagt att SEKO:s konflikt för anställningstrygghet och mot timanställningar är samma kamp som Kommunal för på sina områden för tryggare anställningsvillkor.

Samtidigt som SEKO ber om sympatistöd utökar förbundet sin konflikt med att varsla om strejk i pendeltågstrafiken i Stockholm inför midsommarhelgen. Förbundet varslar också om strejk för samtliga medlemmar som arbetar inom Krösatågen i södra Sverige.

Almega har under tisdagen svarat på SEKO:s tidigare varsel och strejk med att varsla om lockout av samtliga SEKO–medlemmar på Kustpilen i Småland.