Vad är det för ett pris du har fått?

– Det är andra året i rad som kommunen delar ut priset till medborgare som har utmärkt sig för en god sak. I år fick jag priset för mitt engagemang för Barncancerfonden och insamlingen Alvas änglar som drogs igång av cancersjuka Alva och hennes familj.

Varför har du engagerat dig i dessa insamlingar?

– Jag kände att jag ville bidra med något. Ett syskonbarn till mig gick igenom behandling av leukemi, det bidrog att jag fick upp ögonen för just cancersjuka barn och deras familjer. Sjukdomen sliter på dem mentalt och ekonomiskt.

– Jag är också ansvarig i Liverpools supporterklubb i Trollhättan och Vänersborg. Klubbens motto är ”You never walk alone”. Som sann supporter vill jag leva upp till det mottot.

Hur har du jobbat för att samla in pengar och stötta de cancersjuka barnen och deras familjer?

– Jag har samlat in saker från företag och skolor som har auktionerats ut.

– En dag tog jag kontakt med chefen för SF–biografen i Vänersborg för att ordna en biodag för en cancersjuk flicka och hennes barngrupp.

– Vi var ett 30–tal som såg filmen Dumma Mej 2 två dagar innan filmen hade premiär. Du skulle ha sett ögonen på barnen som fick Coca Cola och popcorn och se filmen, det var en skön kontrast till sjukhusmiljön de annars tvingas leva i. Detta bjöd biografchefen på.

– Jag har också ordnat så att barnen med familjer får gå på Lek&Busland för att bland rida på hästar.

– En kille hjälpte jag så att han fick vara med vid Liverpool Internationals Football Academy, en tre dagars fotbollsskola som hölls i Sverige. Han fick diplom av Liverpooltränarna för sin fighting spirit mot cancern och applåder från publiken. Det betydde mycket för honom.

Vad betyder priset för dig?

– Jag engagerar mig inte för att få priser. Men det är kul att få ett erkännande och att arbetet till stöd för Barncancerfonden och Alvas änglar uppmärksammas. Samtidigt skulle jag vilja att vi gjorde mer också för andra som har det svårt, till exempel barn med diabetes och andra kroniska sjukdomar.

Hur ser dina planer för framtiden ut?

– Nu funderar jag på att få skolorna att bidra med mer som kan auktioneras ut. En annan idé är att arrangera en välgörenhetskonsert. Vid nästa supporterträff funderar jag på att bjuda in kända Liverpoolspelare som vill ställa upp i kampen mot barncancer. Jag har ständigt nya idéer men dygnet har bara 24 timmar tyvärr.