Gunilla:

Veckorna bara rusar iväg, 10 veckor redan. Den här veckan har varit bra, har tränat bodybalance som vanligt, varit ute och sprungit samt tagit en promenad tillsammans upp på ett berg som heter Åsberge.  Har även gjort avslappning och tränat lite på Pilatesbollen. Maten fungerar fortfarande bra.

Nivån som jag brukar ligga på när jag är ute och tränar är väl ungefär mellan 7 och 8. Det beror ju lite på vad man gör, är jag ute och springer så kan jag ju inte springa 100 procent hela tiden om jag ska springa 4 kilometer då skulle jag ju inte orka. Skillnad om jag promenerar är det ju lättare att ligga högre tycker jag. Om jag tränar själv, till exempel är ute och springer försöker jag få så bra tid som möjligt, använder appen Runkeeper, så då tar jag i mycket. Tar i hårt om jag tränar med någon eller går på gruppaktivitet.

Jag är mycket närvarande i min träning försöker få till ett bra löpsteg när jag är ute och springer (tänker på vad du sa Bea när du var hit upp till Övik) och tycker att det känns bra. Jag tar i så mycket som jag vill, jag tar i så jag får upp pulsen så jag blir andfådd. Lånade en pulsklocka bara för roligt av min son, vet ej om den visar rätt men det högsta värdet på den blev 184, tycker det verkar mycket. Låg på 150 när jag gick i mål av löprundan.  Jag svettas väldigt mycket när jag är ute och tränar, det är ju olika på olika människor, beror det nåt på konditionen tro? Efter en sån här intensiv vecka upplever jag kroppen som trött och slut precis när jag tränat men får tilbaka energin ganska så snabbt ändå.

 

Lotta:

Den här veckan har varit bra, tränat bodybalance och promenad 5,5 km varav 2 km var rakt uppför med Gunilla och Yvonne, det kändes. Har tagit snabba långpromenader och tränat på pilatesbollen de andra dagarna. Nivån jag normalt ligger på när jag tränar är kanske 7 av 10. Tror att jag tar i hårdare om jag tränar med någon eller går på gruppaktivitet. Jag brukar vara fokuserad de flesta gånger på min träning men ibland svävar tankarna iväg. Jag tar inte alltid i så mycket som jag vill, tror nog inte att jag klarar av det och tänker att det blir jobbigt.

Efter den här veckans träning så känns kroppen ganska så pigg, lite ont här och där men det har jag haft hela tiden så det är inget konstigt.
 

Yvonne:

Veckorna bara rusar iväg i full fart. Tänk att vi redan har gjort 10 veckor sen vi startade programmet. Den här veckan har vi varit på bodybalance och sen har vi gått rakt upp för Åsberget, tror det är lite mer än 1 km, jobbigt men härligt när man kom hem igen. Har både joggat gjort avslappning och pilatesbollen.

Har ej fått svar från röntgen men jag kämpar på ändå eftersom det är lika ont vad jag än gör. Den nivån jag normalt ligger på när jag motionerar är nog alltid 100 procent av min kapacitet för har jag börjat med något så då är det till 100 procent, så allt eller inget, så är det för mig. Tar nog i lika hårt om jag tränar själv eller i grupp, tycker inte om att fuska för det är ju bara mig själv jag lurar. Jag är nog väldigt närvarande när jag tränar för jag känner att man ska vara fokuserad på det man gör och jag tar nog i så mycket som jag orkar. Efter denna intensiva vecka har jag känt mig trött men väldigt nöjd med min insats. Har verkligen kommit igång med motionen och kosten. Känns hur bra som helst. Magen min fungerar hur bra som helst. Har inte ätit varken mjölk eller mjölprodukter ännu men saknar det inte heller. Humöret mitt är nog ganska bra, känns som om livet leker och jag med den.

 

Bea Ahlperbys kommentar:

Wow vad ni har kämpat på bra! Jag är imponerad över insatsen från er alla.

Den tuffaste veckan är nu avklarad och just nu kan ni pusta ut lite mer.

Gunilla – Du verkar ha en kropp som inte protesterar så du kan köra på som du brukar – var bara noga med avslappningen denna vecka och skapa en balans mellan träningen, maten och rörelser i långsamt tempo. Extra viktigt med den diagonala krypövningen nu, så att kroppen behåller sig stark även framåt.

Lotta – Fortsätt med dina raska promenader och pilatesbollen, det ger stora resultat, det lovar jag dig. Om det bara är för att du tycker det ska bli jobbigt som du inte alltid tar i 100 procent så föreslår jag att du utmanar dig själv att ligga på att ta 100 procent vid ett pass i veckan. Det räcker för att utmana hjärt- och lungfunktionen. Till slut blir kroppen inte lika ”rädd” som när vi tycker det är jobbigt (kan nästan kännas som en ångestattack om man inte är van vid en höghög puls).

Yvonne – Du är en verklig kämpe med ditt knä…. Vill dock pusha för att du gör mer långsamt denna vecka och håller dig så mycket som möjligt till cykel.

Så denna vecka riktar vi fokuset till att få till en vecka med balans, var och en har sin egen, mellan träningen och vilan. Du ska känna dig pigg och alert när du ger dig ut på nästa pass. Annars vilar du och gör mer avslappning och rörelser i långsamt tempo vilka stärker ert nervsystem och skapar fler kopplingar motoriskt. Viktigt för att undvika skador och för att hålla sig vital.

Nu startar upploppet och all lycka till till er!