41 procent, av dem som i SVT:s Valu uppgav att de var medlemmar i LO, lade sin röst på Socialdemokraterna i valet. Vänsterpartiet och Miljöpartiet fick 14 respektive 13 procent. Fjärde största parti bland LO-medlemmarna blev Sverigedemokraterna (SD) med 10 procent av rösterna.

Av övriga partier skulle endast Feministiskt initiativ (FI) med sex procent vara säkra på en plats i EU-parlamentet om enbart LO:s medlemmar fick bestämma. Centern och Folkpartiet fick fyra procent vardera medan Moderaterna och Kristdemokraterna stöddes av ynka tre respektive två procent av LO-medlemmarna i Valu.

I gruppen kommun- och landstingsanställda (inte bara Kommunals medlemmar) ligger Socialdemokraternas röstandel på ungefär samma nivå som valresultatet, 26 procent av dem som uppgett att de är kommun/landstingsanställda lade sin röst på S. I den gruppen blev Miljöpartiet näst störst med 21 procent, följt av V med 12 procent. Även Folkpartiet och Moderaterna stöddes av fler kommun- och landstingsanställda än SD, som efter sin satsning under våren på att nå kommunalanställda i den här gruppen fick en lägre andel än valresultatet, sex procent.

Undersökningen genomfördes vid 5 803 vallokaler runt om i landet och baserar sig på 8 268 enkätsvar. Av dessa var det 1 588 som uppgav att de var medlemmar i ett LO-förbund och 2 310 som sade att de var kommun/landstingsanställda.