SVAR: Efter en lång och tråkig vinter är längtan efter sol stor! Jag har spanat in vad som finns i butikerna och mina tips är:

  • Orkideer är alltid ett säkert kort. De blommar länge och är lätta att sköta. 18-22° är lagom temperatur och de ska ha vatten varje vecka genom att man sänker ner halva krukan i ljummet vatten i cirka 10 minuter. Sedan räcker det med gödsel i vattnet en gång i månaden.
  • Rosenkalla och släktingen flamingoblomma är lättskötta och blommar länge. De trivs bäst med jämn fuktighet i krukan och tycker inte om att stå blött. Ananasväxter finns i olika varianter. De är färgrika, vackra och blommar länge, exempelvis Guzmania Fransesca. Här vattnar man direkt i bladstruten med ljummet vatten och man behöver inte ge någon näring alls. Dessutom finns ju alltid olika färgglada bladväxter, som rexbegonia, att ta till.