Vad var det som hände?

– Det var i fredags det hände. Jag kör linjebuss och jag ser på avstånd att det sitter en flicka på en cykelväg, jag trodde att hon hade ramlat av cykeln som låg bredvid. Jag stannade bussen och gick av och frågade vad som hade hänt. Det var några som hade varit stygga eller ”tjaskiga” mot henne och hon var ledsen över annat också så jag lyssnade på henne en liten stund. Sedan frågade jag om hon klarade sig och det gjorde hon så då gick jag in i bussen igen och körde iväg.

Är det tillåtet att ni förare lämnar bussen?

– Det hoppas jag, det finns inga restriktioner kring det.

Har du fått respons från din arbetsgivare?

– Ja, från min trafikchef och från drift och personal och många kollegor har varit positiva. Jag har också fått sms från förare i andra områden. Trafikchefen har sagt att det var väldigt bra gjort så det är så det ska vara.

Bilden på dig och flickan har delats av tusentals människor i sociala medier och du hyllas som hjälte och många medier har hängt på, vad säger du om all den uppmärksamheten?

– Man är lite chockad och överraskad men samtidigt glad att man gjort en bra gärning. Jag visste först på måndagen att bilden fanns så jag blev lite chockad. Det är ju roligt att det bara har varit positiva kommentarer. Det blev väldigt mycket på en gång men jag uppskattar det verkligen.

Vad fick dig att göra som du gjorde?

– Jag kände att hon kanske hade ramlat och slagit sig och behövde hjälp. Man har en skyldighet som medmänniska att stanna och hjälpa till, tycker jag. Att stanna och fråga om någon behöver hjälp visar ju att man bryr sig, det kan alltid få positiv inverkan.

Ni är ofta tidspressade, skulle det kunna hindra en från att agera?

– Det kan nog påverka att man är stressad, att man inte hinner uppmärksamma vad som sker. Men jag har hjälpt andra också tidigare, det är inget jag tänker på om jag ska göra eller inte.