Gunilla:

Veckan har varit bra, vi har provat på en gruppträning som heter Cxworx. Det är ett pass om man vill stärka upp sin bålmuskulatur. Det var ett 30-minuterspass men ett tufft sådant. Sedan har jag varit ute och joggat 2 gånger á 30 minuter. Det känns väldigt bra när man gjort konditionspassen tycker jag.

Vi har även varit på gymet och löptränat på bandet samt kört lite styrkeövningar. Jag känner att jag orkar mera både i kondition och styrka.

Jag andas med bröstkorgen, tillfällen då jag upplever att jag inte har kontroll över andningen är om jag blir stressad eller väldigt upprörd eller om jag anstränger mig mycket, till exempel springer uppför backar.
 
Jag har provat yogiandning och då upplever jag att min kropp känns balanserad och lugn. Efter jag gjort övningen känner jag mig avslappnad och lugn i kroppen och avstressad i knoppen.

 

Yvonne:

Jag andas med bröstkorgen tror jag, det känns så i alla fall. Tillfällen då jag inte har riktig kontroll över andningen är om jag anstränger kroppen väldigt hårt till exempel om jag springer fort eller om det är väldigt branta backar. Blir jag riktigt rädd eller får panik då har jag inte heller någon kontroll på andningen.

När jag utför Yogi-andning känns kroppen avslappnad och jag känner ett lugn i hela mig. Efter att jag gjort övningen upplever jag kroppen och knoppen avslappnad och får mer energi, det känns som att jag tagit en power nap.

Veckan har varit ganska bra förutom att jag har haft jätteont i mitt knä, men har provat en ny sak igen som heter Cxworx och sen har jag bara tagit promenader.

 

Lotta:

Jag andas med bröstkorgen. Har inte kontroll över andningen när jag stressar och anstränger mig.  När jag utför Yogi andning  känner jag ett lugn och blir mindre stressad , man går lite in i sig själv. Efter övningen känner jag mig avslappnad och lugn.

Veckan har varit bra förutom magsjuka i slutet av den. Känner att träningen börjar ge resultat. Jag orkar mer.

 

Bea Ahlperbys kommentar:

Så bra att ni alla har kommit igång med andningsövningen och övningar i långsamt tempo. Vi pratade mycket om balansen mellan det snabba och det långsamma sist och nu när vi går in och ökar farten i passen så är det desto viktigare att göra saker långsamt.

Gunilla – du kan fortsätta med träningen precis som du gör och se till att vara avslappnad en stund varje dag. Fortsätt att stretcha dina lår och höftböjare varje dag flera gånger så kommer det gå lättare att sitta på knä snart.

Yvonne – Bra att du inte springer med ditt knä. Även du behöver töja din framsida och din höftböjare varje dag. Fortsätt med styrkeövningar och gärna cykel som konditionsträning. Undvik hopp och studs nu så att knät får vila.

Lotta – Härligt att du mår bättre i konditionen trots en maginfluensa! Kroppen kan reagera med utrensning när vi gör mycket långsamt och får du en reaktion efter de långsamma övningarna så talar de ofta om något om hur vi har behandlat oss innan. Fortsätt med andningsövningarna varje dag, och de diagonala övningarna för att få till koordinationen i kroppen för balansen.