Dagens unga kallas ofta för den mest självupptagna generationen någonsin. Men stämmer det verkligen? Alla kan väl inte vara superentreprenörer med framgångsrika bloggar och boksläpp i bagaget innan de ens har lämnat tonåren?

Journalisten Ana Udovic gör en djupdykning i de ungas vardag och träffar lärare, barnpsykologer, forskare och framför allt de unga själva, för att försöka ge en bild av hur (svårt) det är att vara ung i dag. Udovic går bakom Instagramselfies och glättiga blogginlägg och hittar där ungdomar som desperat försöker komma in på arbetsmarknaden, har klippkort på BUP och som kan glömma eget boende i första taget. Vad gör en sådan verklighet mot en generation som har matats med att allt är möjligt, bara du vill?

Udovic är kritisk till dagens samhälle som hon menar är för individualistiskt. Ibland blir det lite rörigt men för det mesta är det intressant och tankeväckande och hon avslutar med ett hoppingivande budskap: ”Ett jag kan inte förändra någonting. Ett vi kan förändra allt.”