Yvonne:

Tankar om min motion efter 6 veckor är att jag ser positivt på träningen och märker att jag blivit piggare och att konditionen blivit bättre. Tillståndet jag behöver vara i för att känna glädje i rörelse är att jag inte behöver känna mig stressad och ha tid med träningen.

Vet ej om jag är så medveten om min teknik när jag tränar, men gör det jag tror och tycker det känns rätt och bra för mig. Motionsvanorna upplever jag som mycket positivt, härligt att vara i rörelse. Kroppen känns oftast bra när jag motionerar utom smärtan i knäet. Andningen är inte lika flåsig som tidigare och tankarna varierar från gång till gång. Dagarna efter ett lite tuffare träningspass känns skönt med träningsvärk, för då känner jag att kroppen verkligen har fått jobba.

 

Lotta:

Mina tankar om motion är att jag blir piggare och får mer energi. Tillståndet jag behöver vara i är att tycka det är kul och att jag känner det finns tid och inte känner stress. Är inte så medveten om teknik utan gör det som känns bra. Jag upplever mina nya motionsvanor som att det känns bra och att jag kommit igång och att det inte är lika besvärligt att komma sig iväg längre – tvärtom.

I kroppen känns det bra men har inte varit riktigt pigg på flera veckor så allt går lite trögt, andningen blir lite ansträngd beroende på vad jag gör. Någon jogging har det inte blivit alls för mig. Tänker inte så mycket när jag tränar utan försöka fokusera på vad jag gör. Efter träningspassen så har jag träningsvärk och är trött och slut i kroppen.

 

Gunilla:

Den här veckan har vi gått på body balance igen, känns bra i kroppen, visst är man stel men det blir nog bättre och bättre. Man tränar både balans, styrka och andning i body balance.
 
Tankar jag har om motion efter dessa sex veckor är att man mår bra och blir pigg av att motionera. Tillstånd som jag behöver vara i för att finna glädje i rörelse är att jag är utvilad, ej stressad eller för trött. Hur medveten jag är om min teknik är att jag försöker göra så att jag får ett bra löpsteg när jag joggar på grund av att då känns det lättare att springa och då går allt mycket bättre.

Mina nya motionsvanor upplever jag att det känns bra, ibland när man jobbar mycket så känns det som om man inte hinner träna så mycket som man skulle vilja. Det känns bra i kroppen, bättre nu när man gått ner några kilon känns lättare i kroppen. Känner också att jag blir mindre andfådd numera när man motionerar oftare. Brukar springa ungefär 4,2 km varannan dag.

Hur jag upplever dagarna efter ett lite tuffare träningspass: Jag blir trött och slut i kroppen om jag tränat hårt och inte haft vilodagar, kan bli så beroende på hur man har sina arbetspass.  Vi jobbar ju varannan helg och när jag jobbar så är jag för trött att träna så då kan det bli träning flera dagar i rad. Tankar jag har när jag tränar är att jag tänker på att jag ska kunna springa långt utan att känna att det känns jobbigt utan bara härligt att röra sig.

Bea Ahlperbys kommentar:

Det var med spänning och nyfikenhet jag mötte upp Örnsköldsvikstjejerna och oj vad förvånad jag blev när Gunilla öppnade dörren och jag inte kände igen henne! 🙂 Hos alla tre tjejerna hade det redan skett stora förändringar på utsidan och kropparna har ”börja rör på sig” åt rätt håll. Glada satt de vid matbordet och pratade lite i mun på varandra. Det verkar som att maten flyter på för de alla tre och rutinerna till att välja själva samtidigt som de mår bra av mjölfri kost. Alla tre har tränat och kommit igång. Och det är okej så länge kroppen är pigg och frisk. Att gå några genvägar för att nå snabba resultat leder ofta till en senväg så därför pratade vi mycket om vikten av att vila när vi känner oss förkylda och hängiga. Även dagens aktiviteter speglade detta då de fick prova de stora ytterligheterna i tempo i rörelser. Först provade vi på ett av de intervall pass som finns i programmet och efter lunch och samtal kring hur kroppens funktioner inte mår bra av att leva i ständigt högt tempo utan den behöver lugn och ro och vila för återhämtning, återuppbyggnad, reparering, nyproduktion och ”göra sig av med” de celler och andra överflödiga slaggprodukter som vi inte behöver.

Så eftermiddagens genomgång av rörelser i extremt långsamt tempo var behövligt för de alla tre. Vi pratade också om att vi blir som vi tänker så om de har stirrat på vågen var och varannan dag och ser små skiftningar på några hundra gram så kommer vi också stanna i det tvivlet och inte våga lita på att kroppen gör sitt. Ligg hellre och se dig själv med den kroppen du önskar ha och plocka fram med alla sinnen hur den ska upplevas (se ut, hur låter jag då, och hur känns det i mig) DÅ kommer de resultaten på ett helt annat sätt!

– Nu gömmer vi vågen, sa de alla efteråt.

Fotnot: Läs mer om Bea Ahlperbys besök i Örnsköldsvik här.