Gunilla Blom

”Härligt att slappna av”

Ålder: 53 år.
Längd: 164 centimeter.
Vikt: 75 kilo.
Yrke: Undersköterska.
Familj: Tre vuxna söner, sambo, bonus-son och två barnbarn.
Bor: I Domsjö utanför Örnsköldsvik.

Efter sex veckor:
Jag är lättare i kroppen och piggare på morgnarna, men fortfarande trött om eftermiddagarna. Ändå orkar jag mer eftersom kondisen är bättre.
Jag är sugen på bröd, vin och popcorn ibland, men tröstar mig då med en skiva av Beas hälsolimpa.

Så varvar jag ner:
Efter jobbet slänger jag mig i soffan, sätter på någon skön musik och slappnar av i tre kvart. Så härligt!

Beas kommentar:
Gunilla bestämmer sig och genomför det hon vill göra. Hon  joggar nu och när tempot snart ska öka behöver hon mer återhämtning och töjning. Det motverkar stelheten på vissa ställen i kroppen. Fokus alltså, på mer smidighet och långsamma övningar.

 

Yvonne Diamant

”Allt känns bara roligt”

Ålder: 54 år.
Längd: 156 centimeter.
Vikt: 67 kilo.
Yrke: Undersköterska.
Familj: Tre vuxna döttrar, en tonårsdotter och två barnbarn.
Bor: I Örnsköldsvik.

Efter sex veckor:
Jag är  piggare, lättare och gladare. Förut var jag trött nästan jämt. När jag är själv promenerar jag och tränar på pilatesbollen. Har fått besvär med vänstra knäet, så löpningen får vänta lite.  Men allt känns bara roligt. Jag har också vant mig vid den nya kosten. 

Så varvar jag ner:
Jag tar en lång dusch, äter middag och slappar framför en film eller TV-serie.

Beas kommentar:
Yvonne har skapat bra balans mellan  kostvanor och aktiviteter. Eftersom hon tycker det mesta är kul  finns inga hinder och nyfikenheten är hennes största tillgång. Yvonne är den som lättast hittar ner i nedvarvning. Viktigt, nu när träningen blir mer intensiv.

 

Lotta Mattsson

”Vågen ska bort”

Ålder: 46 år.
Längd: 168 centimeter.
Vikt: 82 kilo.
Yrke: Undersköterska.
Familj: Sambo, vuxen son och dotter och en tonårsdotter. Två barnbarn.
Bor: Örnsköldsvik.

Efter sex veckor:
Jag orkar mer och har blivit lättare och piggare. På egen hand promenerar jag mest.
Ibland är det tungt när tiden inte räcker till, men det är roligt. Att vi är tre gör träningen lättare. Men vågen ska bort. Det där med vikten sätter sig i huvudet, så jag lyder nu Beas råd.

Så varvar jag ner:
 Jag tar det lugnt hemma och bara är. Jag kör också avslappningsövningar.

Beas kommentar:
Lotta har haft en envis förkylning. När hon är helt frisk kan hon öka på kondisen igen och inte låta rädslan för att komma efter ta över. Lita på kroppen och släpp alla andra runt omkring. Lita på att också den långsamma träningen ger resultat.