– Det är så att man är väldigt rädd. Jag hör det varje gång jag är ute och träffar medlemmarna på arbetsplatserna. Och särskilt de timavlönade. De är rädda för att inte få fler arbetspass, de är rädda för att bli utsopade från arbetsplatsen. Men även de tillsvidareanställda får ständigt höra att passar det inte så kan du gå, säger Kommunals ordförande Annelie Nordström, till Kommunal-Nyheterna.

På sajten ärdethärokej.se finns redan berättelser samlade. Ett inlägg som ”gillats” av över 100 läsare är detta:

”När man vill ta del av budgeten och visa intresse – så är man obekväm för chefen. När man vill påpeka brister – är man obekväm för chefen. När man vill skriva Lex Sarah – är man obekväm för chefen. När man vill brukarnas bästa och se till deras behov – är man obekväm för chefen. När man kontaktar Kommunal – är man obekväm för chefen. När man kontaktar chefens chef – är man obekväm för båda cheferna. Vad i helvete skall man göra????? ”

Fotnot: KA vill också gärna att våra läsare skriver om sin jobbvardag. Vår avdelning Berättelser från jobbet finns här.