Yvonne:

Den här veckan har gått bra. Har även provat en ny aktivitet som heter Body balance och den var riktigt bra, kändes som hela kroppen fick sig en genomkörare.

Det jag lärt mig om min kropp och matsmältning är att det är viktigt att försöka ta det lugnt och inte stressa när man äter utan försöka tugga lugnt och njuta av maten och inte bara svälja maten hel. Mycket grönsaker och frukt i lagoma mängder gör susen för matsmältningen.

 

Lotta:

Det är nog bra för kropp och själ att äta regelbundet, för min mage har det fungerat mycket bra att utesluta mjölmat och dra ner på mjölk och grädde.

 

Gunilla:

Det jag har lärt mig om min kropp och matsmältning är att min mage mår bättre om man inte äter en massa mjöl och snabba kolhydrater, man blir inte så uppblåst och stinn. Då och då blir jag lös i magen när jag är ute och springer. men inte alla gånger.
 

Bea Ahlperby svarar:

Toppen att magen verkar vara i balans. Generellt kan man säga att proteinrik mat ger stoppar upp och fiberrik mat (kolhydratrika livsmedel) är mer laxerande. Därför tänker jag att variationen är viktig. Är du mer lös i magen kan det vara läge att äta lite mer proteiner och magen kanske klarar av mer kött. Är du väldigt hård i magen kan man undvika kött och äta mer fiberrik föda (rotfrukter och bär) . Yvonne har redan provat ingefärste och här kommer ett recept för den som behöver få igång magen och rena tarmarna lite.

  • 1 msk riven Ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk Linfröolja (eko)
  • 1 msk olivolja (eko)

Riv ingefäran och blanda ihop med det andra som en krämig smet. Häll varmt vatten på (ej kokande). Om magen är för hård kan man med fördel ha med några svartpepparkorn också.

Då riktar vi fokuset mot vecka 6 – helt otroligt! Nu ökar vi tempo i träningen och det är dags att få mera fart i gången och gå över till småjogg under några minuter. När vi ses går vi också igenom lite joggingteknik och hur intervallpassen kan varieras. Det gör inget om ni är lite tröttare efter träningen denna vecka – då vi veckan efter ska rikta blicken mot reflektion och långsamheternas effekter för återhämtning.

Allt gott till er tjejer och fortsätt göra det ni gör – det gör ni bra!