Om man tar en bild på sig själv och lägger ut på instagram med hashtaggen #jagväljervälfärden så kommer Kommunal att skriva ut bilden och sätta upp på plakat på plats i Vindeln.

Facket hoppas att lika många ska demonstrera digitalt som det bor invånare i Vindeln, 5 344 stycken.

Annelie Nordström talar också i grannkommunen Lycksele samma dag. Kommunals förste vice ordförande Per Holmström första maj-talar i Oxelösund i Sörmland och Ylva Thörn, Annelie Nordströms företrädare som Kommunals ordförande och i dag biträdande partisekreterare i Socialdemokraterna, talar i Motala och Mjölby.

LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson gör en miniturné i Göteborgstrakten. Han talar i Kungälv på förmiddagen, i Partille vid lunchtid och på Götaplatsen i Göteborg på eftermiddagen. LO:s förste vice ordförande Tobias Baudin första maj-talar i Halmstad, medan andre vice ordföranden Ingela Edlund går att höra på Rådhustorget i Piteå. Avtalssekreteraren Torbjörn Johansson gör som sin ordförande och hinner med tre första maj-firanden i Västra Götaland: Tranemo, Borås och Mark.

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven talar i Sundbyberg på förmiddagen och på Norra Bantorget i Stockholm på eftermiddagen. Partisekreteraren Carin Jämtin börjar sitt första maj firande i Landskrona, innan hon reser till Malmö och talar i Folkets park. Partiets ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson talar Eskilstuna och Västerås, medan gruppledaren Mikael Damberg är i Norrköping och Linköping.

För Vänsterpartiets ordförande Jonas Sjöstedt börjar första maj i Södertälje, innan han förflyttar sig till Stockholm där han talar i Kungsträdgården. Vice ordföranden Ulla Andersson är i Sandviken och Gävle och partisekreteraren Aron Etzler talar i Enköping och Uppsala.