Gunilla:

Den här veckan provade vi på en ny aktivitet: sh´bam, en sorts dans som var mycket konditionskrävande och med mycket koordination. Den tyckte jag var jättekul, jag gillar mycket att prova på nya saker. Men nog kändes det i kroppen dagen efter, träningsvärk i ben, höfter och rygg, men nu har det gått över så jag skulle gärna fortsätta med den aktiviteten.

När jag står inför nya oförutsedda händelser och saker kan jag bli orolig innan men oftast tycker jag det är kul att det händer något nytt. Alla val här i livet är väl mer eller mindre medvetna val men om det blir rätt ser man ju först efteråt. Och ibland händer det ju att ens omedvetna tar beslut åt en.

Jag och min sambo var ute och sprang igår i det fina vädret. 4,5 km, och jag fick min bästa tid hitintills: 06.26 min/km.

 

Yvonne:

Det var roligt att prova en ny aktivitet den här veckan som hette sh´bam, en sorts dans med mycket rörelser, men eftersom jag haft problem med mitt knä i tre veckor blev det värre efter den här aktiviteten. Har inte tränat så mycket under helgen så knäet har fått vila och jag hoppas nu att det blir bättre.

När jag står inför nya oförutsedda händelser och saker upplever jag stress och irritation som sedan släpper när jag väl kommit igång. Allt jag gör är väl medvetna val, men det händer väl att man inte alltid gör rätt val här i livet och ja, det har nog hänt att jag låter mitt omedvetna ta mina beslut ibland.

 

Lotta:

Nyheter och nya saker kan få mig att bli lite stressad tills saker och ting faller på plats, då känns det genast bättre. Medvetna val gör jag nu när jag följer detta program vi fått, annars är det ju så att livet rullar på och jag kör på i samma hjulspår. Jag tror att det omedvetna styr ganska mycket när jag fattar olika beslut, man känner omedvetet igen sig i tidigare upplevelser.

En ny aktivitet vi provade den här veckan var sh’bam, dans med mycket koordination, ett tufft pass, det var full fart i 45 minuter. Vill nog hellre prova yoga, så det blir nästa veckas test.

 

Bea Ahlperby svarar:

Vi lever i en föränderlig värld och våra system och kroppar är både gjorda för att kunna förändras och anpassa oss efter det vi håller på med samtidigt som den gärna håller fast vid rutiner och statiska beteenden då det ger trygghet och säkerhet. Kroppen gör allt för att överleva. Så efter att ha utsatt oss för någon form av ”fara” eller ”hot” så behöver vi återhämtning och en tid av lite mer vila och omtanke om oss själva. Gärna med sällskap och fysisk beröring. Det tillhör våra basala behov så när ni nu har prövat nya saker och kroppen reagerar med träningsvärk är det ett tecken på att den läker och anpassar sig till nya saker. Härligt att ni vågar tjejer och att ni kastar er in i förändringens värld med glädje.

Nu är det dags att stämma av att magen fungerar. Om du behöver få i dig mer fibrer så lägg lite linfrö i blöt någon timme och drick det varje kväll eller morgon – det som passar dig bäst, alternativt baka filmjölksbrödet på laktosfri filmjölk och med gluten mix och ät en skiva per dag. Brödet kan med fördel frysas in i små bitar för att tas upp och ätas färskt.

”Den som är bäst på att vara du är du.”

– B. Ahlperby