Det är inte 60-tal utan år 1900 (!) då ett gäng ungdomar lämnar sina borgerliga liv och flyttar upp på en kulle i Schweiz. Där skapar de ett vegetariskt hippiekollektiv där fri kärlek råder och korsetterna bränns på bål till förmån för lediga kläder. När kläderna är på vill säga. Hit kommer tidens berömda tänkare och konstnärer, såsom Ellen Key, Herman Hesse och Carl Jung. Men det var inte lätt att vara radikal, några pionjärer blir satta på mentalsjukhus eller kallade till koncentrationsläger.

Fotografier på personerna samt animationer varvas med intervjuer med professorer, vilket ger mer liv åt filmen än om det varit bara intervjuer och stillbilder. Jag känner sug efter mer och hade önskat att filmen gick lite djupare. Något som upprepas är att världen då inte var så olik dagens och jag hade gärna sett tydligare kopplingar till modern tid. Men visst är det en mycket välgjord film som verkligen fascinerar med människor som var så långt före sin tid!