Det var i maj 2012 som Ellen Gerdhem överfölls av 29-åringen när hon körde buss i centrala Helsingborg. Kommunalarbetaren skrev om fallet tidigare i år (se länk).

Och nu har alltså domen fallit. Mannen döms till skyddstillsyn för narkotikabrott och förgripelse mot tjänsteman. Ellen Gerdhem hade också begärt skadestånd på 20 000 kronor, men får ingenting av domstolen. I domen heter det:

”Visserligen ska inte någon person behöva tåla vare sig sådana tillmälen som 29-åringen riktade till Ellen Gerdhem eller den aggression som han riktade mot föremål i närheten av henne. Trots detta är gärningen inte så allvarlig att ersättning för kränkning ska utgå.”

Ellen Gerdhem är kritisk:

– Det är bra att han blir dömd, men jag tycker gott att han kunde ha fått ett kännbart straff i form av skadestånd. Jag funderar på att överklaga.

En nämndeman var oenig och tyckte att Ellen skulle ha fått skadestånd på 5 000 kronor.