Gunilla:

Viktigt för mig när det gäller kosten är att det är gott, rimligt pris, enkelt att tillaga, ej för många ingredienser och även nyttigt. Valen jag gör när det gäller vad jag stoppar i mig är att det smakar bra och är nyttigt. Valen jag gör i livsmedelsaffären är att det ska vara fräscha varor, bra priser, kollar varans ursprung, köper svenskt om det finns. Köper ekologiskt ibland.

Jag tycker att det gått bra att göra egen matsedel, även gått bra att utesluta mjöl och mjölk men har varit sugen på grovt bröd.

Angående min självbild så försöker jag stärka mitt dåliga självförtroende genom att till exempel gå ensam på gymet, tycker ibland att alla unga människor tittar när man är där och tränar men jag tycker jag gör det bra att vara där själv och att man inte är perfekt både kropp och styrka.

Matsedel, dag 1

Frukost äter jag kefir och 1-2 kokta ägg med kaviar och kaffe. En morgon åt jag Paulúns supergröt med soyamjölk och ett ägg.

Förmiddag: En avocado, grönt te.

Lunch: Stekt lax med rostade grönsaker

Eftermiddag: En apelsin, tio hasselnötter.

Middag: Stekt korv i ugn 70 procent kött med mozzarellaost och äpple, bulgur och ett glas soyamjölk.

Kväll: 1 äpple 1 kiwi.

Matsedel, dag 2

Förmiddag: Smoothie gjord på kefirmjölk, apelsin, citronsaft, kiwi och kokosflingor.

Lunch: Omelett med skinka och lök och paprika, ett glas havremjölk.

Eftermiddag: Ett äpple, tio stycken sötmandlar.

Middag: Kasslergryta med purjolök, paprika, curry och havregrädde samt creme fraiche + bulgur.

Kväll: En apelsin.

Matsedel, dag 3

Förmiddag: Smoothie gjord på gurka, avocado och selleristjälkar. Bra för blodtrycket.

Lunch: Stekt kycklingfilé, rött råris, ananasskivor och broccoli. Ett glas soyamjölk.

Eftermiddag: En apelsin, 2 deciliter kvarg, en kiwi.

Middag: Torsk i ugn med purjolök och tomater sat qinoa och stekt broccoli.

Kväll: Ett äpple, en näve nötter.

 

Yvonne:

Viktigt för mig när det gäller kost är att det smakar bra, enkelt att tillaga, ej för många ingredienser, billigt och nyttigt. Valen jag gör när det gäller vad jag stoppar i mig är att det är gott och även nyttigt. Valen jag gör i affären är att det ska vara fräscha varor, bra priser och även tittar jag på varans ursprung. Köper även mer och mer ekologiskt.

Det jag ätit till frukost denna vecka är två ägg med majonäs, två till tre skivor kalkon eller skinka.

Matsedel, dag 1

Mellanmål: Frukt.

Lunch: Omelett med skinka och grönsaker.

Mellanmål: Frukt.

Middag: Fransk köttgryta, bulgur och sallad. Alla kvällar äter jag nötter, te och ibland frukt.

Matsedel, dag 2

Förmiddag: Frukt.

Lunch: Fransk köttgryta.

Mellanmål: Frukt.

Middag: Linssoppa.

Matsedel, dag 3

Förmiddag: Frukt.

Lunch: Linssoppa.

Mellanmål: Frukt.

Middag: Tonfisk, musslor och räkor, sallad.

Det har gått bra att göra matsedeln, har även gått bra att utesluta spannmål och mjölk men har varit sugen på nåt grovt bröd ibland.

Angående min självbild är att jag nu när jag provat på lite olika träningsformer och känt att jag klarar av det så känner jag mig lite mindre osäker och starkare i mig själv.

 

Lotta:

Viktigt för mig när det gäller kosten är att det ska vara gott och nyttigt, välbalanserat. Valet jag gör vad jag stoppar i mig är att det smakar bra, lättlagat och nyttigt. Valen i affären är att det ska vara fräscha varor, gärna ekologiskt, helst inte så dyrt. Kollar också ursprung.

Matsedel, dag 1

Frukost: Naturell yoghurt med kokosflingor, linfrön, lite all bran-flingor, kanel. Grov smörgås med pålägg.

Mellanmål: Frukt.

Lunch: Kycklingfilé med päronsallad.

Mellanmål: Frukt.

Middag: Fransk köttgryta med bulgur.

Till kvällen blir det te och nötter. Alla kvällar.

Matsedel, dag 2

Frukost: Se ovan.

Mellanmål: Frukt.

Lunch: Linssoppa, grovt bröd.

Mellanmål: Frukt.

Middag: Lax och bulgur.

Matsedel, dag 3

Frukost: Se ovan.

Mellanmål: Frukt.

Lunch: Korvstanning med broccoli och sallad.

Mellanmål: Frukt.

Middag: Köttbullar i tomatsås, quinoa.

Det har gått bra att göra sin egen matsedel. Inga problem med att utesluta spannmål och mjölk. Har ersatt mjölk och grädde med havremjölk och havregrädde.

Angående min självbild: Det är svårt att tänka att jag inte är överviktig när det är trångt och stramar när jag tar på mig mina kläder.

 

Bea Ahlperby svarar:

Hej på er tjejer!

Tre veckor har gått redan, wow! Nu är ni verkligen igång och det verkar som om ni alla tre har hittat ett bra flyt i maten. Bra, naturlig mat och att äta med alla sinnen tror jag är viktigt. Idag kan vi dock lätt bli lite lurade av att det som kan verka ”nyttigt” i själva verket inte är en produkt vi ska äta. Exempel är branflakes inte ett bra alternativ om vi vill skippa sockerrika produkter. Bulgur är inte en bra produkt om vi inte äter mjöl eftersom bulgur är gjort på vetemjöl. Så dessa produkter kan ni byta ut mot alternativ utan mjöl. Istället för branflakes på yoghurt är boveteflingor ett fint alternativ som inte innehåller gluten.

Så allting vi stoppar i oss kan vara nyttigt eller onyttigt beroende på vilket sammanhang och beroende på vad vi vill uppnå. Därför kan jag inte säga vad som är nyttigt eller inte. Däremot ge alternativ vad ni kan pröva för att nå era mål. Nu prövar vi att ta bort vissa saker för att få kroppen att upptäcka vad den behöver och hur den reagerar på viss mat. Jag tycker att allas matsedlar ser balanserade ut (undvik bulgur från och med nu) och om ni upplever hunger på kvällen de dagar ni tränar så ät lite extra fett den dagen. Gör en aioli (majonäs) till maten eller avocadoröra som ökar fettintaget. Det går också bra att ta lite extra olivolja på maten/salladen.

Under vecka 4 ska vi fördjupa oss i träningen.

”Den bästa träningen är den som blir av – oavsett intensitet.”