SVAR: Lökarna du har är egentligen jordstammar och kan jämföras med dem som dahlian har. Jordstammarna mår bäst av att förvaras i ett torrt och svalt utrymme under vintern. 5-10°C är lämpligt. Du kan lägga dem i torv eller plantera dem i en kruka med jord. Vattna inte för mycket, för annars är risken stor att de ruttnar. Bara så mycket fukt att de inte skrumpnar!

Jordstammarna ska planteras i jord tidigt på våren och sakta väckas ur sin vintersömn. Öka temperatur och vattning allt eftersom nya blad tittar upp. Fortsätt med jämn vattning och upptorkning mellan gångerna och gödselvattna så där en gång i veckan,  beroende på hur din planta växer.

Den blommar kanske inte i år utan kan behöva lite tid på sig. Ett soligt och varmt fönster eller en solig plats på balkong eller trädgård är bra. Plantan tål inte kyla, så ta in den i god tid inför vintervilan.