Sundsvalls sjukhus har svårt att få in personal under sommaren. De erbjuder därför sjuksköterskorna 10 000 kronor om de flyttar en semestervecka under den här sommaren, samt höjd timpenning. Undersköterskorna frågade sig varför inte de fick samma villkor och en namninsamling för högre timlön startades.

– Det var ett fantastiskt stöd, vi fick in cirka 680 underskrifter från undersköterskor, sjuksköterskor och läkare, berättar Jan-Olov Lampinen på Kommunal.

I tisdags lade Sundsvalls sjukhus fram ett erbjudande som Kommunal accepterade. Timlönen för inhoppande undersköterskor och skötare inom Landstinget Västernorrland höjs med 150 kronor under juni, juli och augusti. På en åtta timmars arbetsdag innebär det 1200 kronor mer i lön. Därtill ordinarie övertidsersättning. Jan-Olov Lampinen på Kommunal är nöjd även om förhoppningen var att få till en ännu större höjning.

– Vi hade lite högre påslag i våra förslag, men arbetsgivarna var inte beredda att förhandla. Men erbjudandet innebär ändå en högre lön, vilket är bra.

Det kan innebära att fler känner sig manade att jobba extra under sommaren, tror Jan-Olov Lampinen.

– Det blir nog hyfsat många som gör en insats i sommar. Men det är också viktigt att de får njuta av semestern och solen.

Fotnot: Erbjudandet om 150 kronor extra i timmen gäller undersköterskor i hela Landstinget Västernorrland. I en tidigare version av texten framgick bara att det gällde sjukhuset i Sundsvall.