SVAR: De allra flesta kroppar är aldrig helt symmetriska, så vi kan absolut ha olika storlek på de olika ”halvorna”  av kroppen. Storleken i sig talar heller inte om hur starka vi är, utan styrka beror på hur mycket fibrer vi rekryterar och vilka muskler som är aktiva när vi använder olika kroppsdelar.

Om det är för stor skillnad i storlek kan det vara bra att undersöka att du inte har några symptom, som en obalans kan leda till. Det kan då handla om smärtor i leder, ligament eller muskler som beror på att vissa delar får arbeta mer än andra.

Jag föreslår att du som komplement till styrketräningen gör någon form av töjning/yogaövningar i långsamt tempo och även statiskt. Då använder kroppens nervsystem automatiskt fler nervkopplingar och på så sätt mer muskelfibrer. Detta gör att hela musklerna tränas igenom i förebyggande eller återställande och utjämnande syfte.