Lotta:

Min livsfilosofi är att omge mig med människor som ger mig positiv energi som till exempel min familj och annan släkt och goda vänner. Att bryta vardagen och göra saker man mår bra av är också viktigt, att inte bara göra vardagssysslor. Att vara en god lyssnare och tänka på att behandla andra som man själv vill bli behandlad är för mig en viktig värdering. Min självbild är en överviktig, trevlig och ganska social kvinna. Mitt tålamod i olika uppgifter är att jag lätt blir uppstressad till en början innan jag kommit på hur jag ska förhålla mig, då går det oftast bra, bättre än jag trodde.

Yvonne:

Min livsfilosofi är att ta hand om mig på bästa sätt och omge mig med människor jag mår bra av och göra saker jag tycker om.

Viktiga värderingar och intentioner: Behandla andra som man vill bli behandlad själv och att vara ärlig både mot mig själv och min omgivning.

Självbild: Osäker och stressad men godhjärtad och hjälpsam.

Mitt tålamod i olika uppgifter är väl att det känns först som att bestiga Mount Everest men när jag väl kommit igång brukar det lossna.

Gunilla:

Min livsfilosofi är att umgås med människor som har ungefär samma intressen och värderingar som mig själv. Har hellre bara några få nära vänner än en massa ytliga bekantskaper. Tycker även om att vara ensam ibland och bara ta det lugnt. Ta hand om mig själv både till kropp och själ, göra saker som jag mår bra av.

Viktiga värderingar och intentioner: Behandla andra som man själv vill bli behandlad. Ärlighet och rättvisa är andra saker som jag sätter högt.

Självbild: En vänlig och snäll själ. Omtänksam mot andra, För snäll ibland borde nog tänka mera på mig själv i vissa situationer. Dåligt självförtroende är en annan sak som jag brottas med.

Mitt tålamod i olika uppgifter: Jag går in stenhårt när jag bestämt mig för att göra något,vill ha snabbt resultat,vill ständigt prova nya saker.

Ja, detta var lite om hur vi förhåller oss till olika saker . Annars har veckan gått bra trots att det varit sportlov med besök av nära och kära. Även mathållningen har börjat fungera för oss alla tre.

Vi har gjort vårt första träningspass tillsammans, vi har varit på gymet. Där har vi sprungit på löpband, styrketränat mage, rygg, axlar armar och ben. Har även gjort styrkeövningarna på bollen, samt promenerat  i den friska luften. Vi känner oss redan piggare trots att det bara gått två veckor.

 

Bea Ahlperby svarar:

Två veckor har redan gått sedan vi sågs i Stockholm. Otroligt och ni har klarat av starten med bravur tycker jag. Blir glad av att läsa att ni alla är igång och har hittat er motivation genom att ha fokus på tillstånden. Fortsätt att ha fokuseringen på dessa.

Läs igenom era självbilder och sortera upp vilka är ni var och en nöjda med – vilken självbild ska vara kvar och vilken är du mindra nöjda med – alltså vilken ska du byta ut. Redan nu är det av största vikt att ta bort uppfattningar som att ”jag är överviktig”, ”jag är rund” och så vidare. Dessa bidrar till att du blir det du tänker. Så byt ut de meningar som ni anser är av mer negativ karaktär, sådana meningar som du vet att du absolut inte skulle säga till någon annan. Då ska du inte säga det till dig själv och framförallt inte tro på det själv.  Behåll de uppfattningarna som är positiva och ändra de negativa till mer neutrala eller varför inte ändra till helt positiva, till exempel: ”Jag har en välfungerande kropp”.

”Du är allt du har.”

– B. Ahlperby