Vad är det här för upptåg?

– Vi är ett nätverk på fyra sektioner som arbetar inom Kommunal – Ulricehamn, Svenljunga, Tranemo och Mark. Tillsammans är vi Nätverket KUST och har nätverksträffar var sjätte vecka. Ibland pratar vi om tråkigheter med våra medlemmar, som indragningar och slimmade organisationer. Så vi tänkte att vi måste göra något roligt. Därför anlitade vi Grottmannen.

Vem är ”Grottmannen”?

– Det är en stand up om olikheter och likheter mellan män och kvinnor. Här är det Robert Samuelsson som spelar. Den levererar sanningar, osanningar och fördomar med glimten i ögat.

Hur många bli ni?

– Vi har bjudit in 500 medlemmar. Vi här på Mark, som är den största sektionen, har fått 170 biljetter som alla sålt slut. Så vi blir omkring 300 personer. Vi har hyrt tre bussar som går till Tranemo och Tranängsskolan där pjäsen spelas.

Vilka förhoppningar har ni?

Att vi har kul ihop och glömmer bedrövelserna. Att vi får en vi-känsla.