Gunilla:

Jag har tränat på gymet två gånger, sprungit på löpband 2×15 minuter och styrketräning med hantlar och dylikt.

Jag har varit sugen på något sött efter middagarna och även varit sugen på att äta nåt på kvällarna på grund av att jag förut har ätit ganska mycket på kvällen. Bröd har jag saknat mycket.

Jag tror att jag har ätit för lite på dagarna men det ska det bli ändring på. När dessa veckor är över ska jag vara glad, pigg och stolt!

 

Lotta:

Har varit sjuk hela veckan men följt kostprogrammet det har funkat bra. Ingen träning har det blivit.

Mina tillstånd efter tolv veckor är att bli piggare, gladare och stolt över mig själv. Jag skulle också vilja gå ner i vikt, allt från 5-9 kilo skulle sitta fint. Det har känts lite tungt den här veckan eftersom jag inte varit pigg, sen har det varit jobbigt att komma igång med maten, man ska handla en massa nytt och prova nya recept, det är ju så bekvämt med det gamla invanda. Men nu ska jag verkligen ge detta en chans,det är för min skull jag gör det.

 

Yvonne:

Har följt det gula programmet och det funkade bra, Maten har jag gjort några av dina recept sen har jag blandat och gjort lite eget. Tillstånd att jag ska känna mig piggare, känna glädje och trivas med mig själv.

Mina konkreta mål är att få bättre kondition och orka mer och kunna springa runt Höglandssjön på ca 4 kilometer  utan att få andnöd. Jag kanske inte når dit inom 12 veckor men förhoppningsvis är jag på god väg. Vill också känna att jag trivs med mig själv och min hälsa, viktnedgång ser jag som en bonus. Har inga specifika kilon som mål, det viktigaste är att jag känner mig pigg och frisk. Den första tiden har gått bra men det svåra är att äta fem mål om dagen. Kan vara svårt att hinna med de dagar man är ledig och sover lite längre men jag försöker få till alla mål. Annars har det gått bra.

Vad vi vill uppnå efter dessa tolv veckor är att lära oss att äta rätt och få bra kondition så man orkar ta sig för några aktiviteter efter jobbet så man inte bara är trött. Gå ner några kilon i vikt vore också bra.

Bea Ahlperby svarar:

Hej Tjejer!

Vad härligt att ni nu är igång. Var och en på sitt sätt. Att starta upp med en ”kick start” är ett sätt att göra en mönsterbrytare ifrån den livsstil och de levnadsvanor ni haft sedan tidigare. Då kan det bli reaktioner och ni upptäcker saker med kroppen som ni kanske inte har märkt av tidigare. Det jag önskar nu är att ni också kommer ut i luften och går era promenader som står i det programmet du följer. Följer du gult program så gå gärna ut när det stå promenader.

Gunilla: Bra att du varit på gymet, härligt! Om du har möjlighet att göra bollövningarna där så gör dessa istället för att lyfta hantlar med mera. Detta för att du ska hitta balansen med din egen kropp till att börja med. Det är den styrkan som byggs upp inifrån och formar kroppen på ett annat sätt. Kan förstå att du får ett sötsug om du inte ätit ordentligt med mat så här första veckan. Se till att få i dig mer protein och mer av fett. Ta en näve nötter och frukt till mellanmål på både förmiddagen och eftermiddagen. Även naturell kesella med hackad frukt/mandel i är ett mellanmål som ger bra energi att stå sig på.

Lotta: Min stora uppfattning är att du nog inte är ensam om att uppleva det du upplever. Motståndet i att göra en förändring kan många gånger vara det som verkligen hindrar. Att vilja uppnå något – ja där har vi många drömmar. Frågan är vilka som verkligen är värt att satsa på och våga bryta mönster för att komma dit. Heja dig och stort lycka till när du nu kommer igång med rörelserna igen. Och Hoppas att du känner dig helt bra!

Fortsätt krya på dig om du inte är helt frisk i luftrören innan du tränar. När du är fri från gult/grönt snor kan du komma ut på promenader igen. Långsamt först för att sedan öka på fart och längd. Jättebra att du får till maten och att du har aptit trots förkylning. Se till att göra avslappning med rörelser i långsamt tempo varje dag/kväll.

Yvonne: Härligt att du är igång med det gula programmet. Bara att fortsätta hålla i det programmet och lyssna på kroppen. Kul att du redan nu vill exprimentera och laga till mat med egna recept. Som sagt, allting är vanlig mat med bra råvaror. Så här sätter bara fantasin gränser.

Då är det dags för vecka två och fundera nu över tidigare val ni gjort i livsstil- och levnadsvanor och vad är viktigt från och med nu. Läs om temat och reflektera om frågrona och skriv ner till nästa veckas blogg. 🙂

”Att vara upp och ner ibland gör att jag får rätsida på saker och ting”

– B. Ahlperby