Anja, 13 år, gillar fotboll, sin kompis Lisa och klasskamraten Lars men har svårt för klassens nye kille Jonas.

En dag drabbas hon av det ofattbara. Hon är sjuk. Cancer.

Bakom den töntiga svenska titeln (på norska heter den typ Coola ungar gråter inte) döljer sig en ungdomsfilm med suveränt skådespeleri. Cancertemat är gripande och otroligt smärtsamt förstås. Men egentligen handlar det om kärlek och konsten att visa det.

Mycket är svartvitt och förenklat, som kanske genren ungdomsfilm på sätt och vis kräver. Men för att uppskatta den här filmen gäller det att kunna sila bort vissa irritationsmoment kring detaljer och berättandet runt om kring själva kärnberättelsen.

Betyget lyfter till en svag trea mycket tack vare de unga skådespelarna. Var beredd med snyftnäsduken om du går och ser denna film.