KA:s fyra reportrar jobbade med sin granskning av villkoren i den nya hemtjänsten under hela förra året. Resultatet publicerades i åtta delar i papperstidningen och som ett stort antal nyhetsartiklar på ka.se (läs alla artiklarna här). Granskningen ledde bland annat till att KA som enda tidning var på plats när polisen slog till mot hemtjänstföretagen Jome Omvårdnad i Södertälje, som misstänks för ekonomisk brottslighet.

– Jag är jätteglad och stolt över att våra reportrars hårda arbete har uppmärksammats, säger KA:s chefredaktör Liv Beckström om nomineringen.

Guldspaden är föreningen Grävande journalisters prestigefyllda pris för undersökande journalistik. KA vann tidskriftsklassen så sent som förra året. Då prisades Matilda Uusijärvi Ek för sin granskning av det dolda deltidsarbetet bland kvinnor.

De två övriga nominerade i årets tidskriftsklass är också fackförbundstidningar i LO-sfären. Byggnadsarbetaren nomineras för en granskning av Skanskas internationella verksamhet och Dagens Arbete för en serie artiklar om mutor och fusk med statistik hos jobbcoacher.