Varför just alla hjärtans dag?

– Ett av fackförbundets ledord är att vi är varmhjärtade. Därför är alla hjärtans dag ett utmärkt kampanjtillfälle.

I år riktar ni in er på visstidsanställda i barnomsorgen, varför det?

– Visstidsanställningar av barnskötare ökar i branschen. Många går på vikariat i väntan på att arbetsgivaren ska tillsätta en förskollärartjänst, få förskolor vill anställa barnskötare i dag. Det är en väldigt osäker situation. samtidigt har det länge funnits en spridd föreställning om att facket inte är till för visstidsanställda. Därför vill vi visa att de har all anledning att gå med i Kommunal.

Vad vill ni uppnå?

– Att fler visstidsanställda barnskötare engagerar sig i facket. Om de inser att de inte är ensamma vågar fler förhoppningsvis ifrågasätta politikerna. På så vis skulle facket bli starkare. Vi behöver fler visstidsanställda barnskötare i Kommunal för att visa att deras situation inte är okej.

Hur ska kampanjen gå till?

– Representanter från sektionerna åker ut på arbetsplatser och delar ut flygblad med facklig information, tillsammans med gelé- eller chokladhjärtan. Vi ska bokstavligen visa att vi kommer med hjärtat i handen!