Vad fick dig att skriva en bok?

– Min lillebror har hemtjänst och jag har själv arbetat länge inom vården. Det har väckt mycket tankar. Arbetet har pågått under en lång tid, det började med att jag skrev mindre informationshäften, som så småningom blev till en bok.

Vem ska läsa boken?

– Alla som jobbar med människor. På äldreboenden, LSS- boenden och liknande. Kvaliteten i vården blir bättre ju mer förståelse vi som jobbar där har för brukarna. Boken kan väcka en massa funderingar och diskussioner på arbetsplatserna, det tycker jag behövs. Mitt viktigaste budskap är att man som vårdpersonal hela tiden måste påminna sig om varför man gör det man gör, att brukaren ska vara i centrum.

Vad har du fått för respons?

– Det är många som har hört av sig, det känns som att jag har fått igång diskussioner med boken. Sedan den kom ut i mars 2013 är det flera som hört av sig och velat ha mig som vägledare och handledare på olika arbetsplatser. Tyvärr räcker inte mitt schema till för det.

Kommer du skriva fler böcker?

– Jag funderar på att skriva en kokbok som riktar sig till förståndshandikappade. Med mycket bilder, och utförlig genomgång av varje moment i matlagningsprocessen.