Hur kom du på idén?

– När jag började jobba som assistent åt den här killen, som är rullstolsburen till följd av en ryggmärgsskada i tonåren, klickade det direkt mellan oss. Vi upptäckte snabbt att vi har musik som gemensamt intresse, så jag uppmuntrade honom att skriva låtar. Det visade sig att han var minst lika bra som jag, som har jobbat med musik i 20 år. Sedan har vi arbetat med våra respektive projekt parallellt.

Är det en bra kombination att vara både personlig assistent och musiker?

– I det här fallet var det ju bingo. Assistentjobbet och musikproduktionen gick verkligen hand i hand. Det är ju en stor fördel för både assistent och brukare om man har gemensamma intressen.

Trivs du med att jobba som personlig assistent?

– Ja, verkligen. Jag började arbeta inom vården först för några år sedan, och har aldrig tidigare trivts så bra med något jobb. Jag har både jobbat inom hemtjänsten och som timanställd personlig assistent hos olika brukare. Det är verkligen kanon. Man utvecklas hela tiden, och det är världens viktigaste jobb! I den här branschen finns många oerhört duktiga människor.

Du har även gett ut en egen CD?

– Ja, jag började med den för femton år sedan men av olika skäl har arbetet kommit av sig flera gånger. Jag fick ny fart när jag började coacha min brukare. Min platta heter ”I en evighets tystnad”. Mina texter handlar om närhet och ärlighet, och själva musiken bygger på orden. Jag tycker inte att musik ska driva ord utan tvärtom. På skämt brukar jag säga att jag gör den musiken som de som var verksamma på 80-talet glömde att göra.