Huvudrollsinnehavaren Maria Sid – som spelar undersköterskan Disa – kallar den ”en emotionell actionfilm”. Och Hallåhallå har onekligen både fart och känsla, samt en fantastiskt vältajmad Maria Sid i huvudrollen.

Undersköterskan Disa jobbar på Falu lasarett och vantrivs med sitt liv som nyskild med barnen varannan vecka. Det är svårt att plötsligt vara ensam och hitta ett nytt och mer utåtriktat sätt att leva efter att man levt i kärnfamiljens bo.

Vi får möta slagkraftiga kollegor på sjukhusavdelningen där Disa jobbar, en döende patient, ex-mannen och hans nya kvinna plus Faluns egen Don Juan med lika många kvinnor som barn (och de är många!).

Vi får både drama och komedi. Maria Bloms Hallåhallå prickar och träffar de flesta känslolägen under filmens gång. Det är den bästa svenska romantiska komedi som gjorts på senare år – och det fina är att det Disa verkligen behöver finna inte är kärleken i form av en man utan sitt eget jag och kärleken till sig själv.