Stefan Löfven efterlyste ett löfte om mobilisering:

– Hur det än är och vilken talarstol jag än står i så är det på torgen, i fikarummen, på arbetsplatserna, på restaurangerna och i samtalen människa till människa som valet avgörs. Där är ni.

Det första politiska beslut en socialdemokratisk regering kommer att genomföra om de får makten efter valet i höst blir en ungdomsgaranti. Det lovade Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven på LO:s valkonferens.

Han fokuserade på tre viktiga punkter för en socialdemokratisk regering: att stänga rekryteringsgapet ”stänger vi rekryteringsgapet får vi 80 000 fler i arbete”, göra långtidsarbetslösheten bland unga till historia genom att införa en ungdomsgaranti som inträder efter 90-dagars arbetslöshet, och samverkan ”forskningen, företagen, fackliga organisationer och politiken ska samverka för att gemensamt skapa de nya jobben”.

När Löfven talat klart fick han den obligatoriska röda rosen i present av LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson. Han lovade också ytterligare en gåva – 100 000  fackligt aktiva som ska jobba för en socialdemokratisk valseger.