Brevet som uppmärksammas i Metro är undertecknat av Kristoffer Tamsons, Moderaternas valledare på landstingsnivå. Bakgrunden är att Socialdemokraterna vill ta bort sänkningen av arbetsgivaravgiften som alliansen infört för unga under 26 år. Den sänkta arbetsgivaravgiften var tänkt att skapa nya jobb men har haft små effekter i förhållande till den höga kostnaden, enligt en färsk rapport från Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering, IFAU.

I sitt brev skriver Kristoffer Tamsons att en återställning av arbetsgivaravgiften skulle leda till ökade kostnader för landstinget med 115 miljoner kronor, vilket motsvarar omkring 500 anställda.

”Bakom dessa siffror finns människor av kött och blod. Med en vänsterregering skulle de riskera att få sparken”, skriver Kristoffer Tamsons.

Moderaterna har fått hård kritik för brevet, bland annat från Kommunals ordförande Annelie Nordström.

– Det är ett övertramp att komma med förtäckta hot på det här sättet. Men oavsett vem som skrivit brevet så tror jag att våra medlemmar själva har förmågan att se vad som händer ute i verksamheterna, säger hon till Metro.