Kommunfullmäktige föreslår att Gävle centrum ska bli bilfritt under rusningstid. Hur skulle det påverka er bussförare?

– Ganska mycket. Som det ser ut i dag är det ju väldigt mycket bilar som åker i centrum, vilket gör det svårt för oss att komma ut från hållplatserna. Med bilfritt centrum skulle vi få ett moment mindre att bekymra oss över. Det skulle bli lättare att hålla tider. Jag vet att handlarna är rädda att de kommer förlora på att kunderna inte kan köra ända fram till butikerna, men jag tror inte att det är någon risk. Vi har ju ändå parkeringsförbud i centrum. Om man tar bussen behöver man inte bära sina tunga kassar så långt.

Vissa befarar att det ska bli trafikstockning i kringlederna. Vad tror du om det?

– Det kan det kanske bli. Men av två onda ting väljer man ju det minst onda, och som bussförare tycker jag att fördelarna med bilfritt överväger!

Vad skulle förändringen på sikt innebära för bussförarna?

– Helst skulle jag se att det blir permanent bilfritt i centrum, jag hoppas att folk kommer märka att det vore bäst så. Vissa områden borde vara bilfria jämt. Och så hoppas jag att det leder till att fler åker buss.