När du söker jobb:

1. Kolla företaget.
På nätet finns hemsidor som www.allabolag.se och www.ratsit.se.  Här kan du se om de har f-skattsedel, som krävs för att få anställa personal. Om företaget har funnits mer än ett år och är ett aktiebolag kan du se hur många anställda de haft de senaste åren och om de går med vinst.

2. Kollektivavtal.
Betyder att företaget kommit överens med facket om bland annat att betala avtalsenlig lön, försäkra anställda och betala in mer pension än lagen kräver för varje anställd (det kallas avtalspension).
Hos Kommunal Direkt (tel: 010-442 88 88) vet de vilka företag som har det.

När du börjat jobba:

1. Anställningsavtal.
Se till att du får kontrakt på din anställning. Du har rätt att få ett inom fyra veckor, men det är rimligt att få det redan när du börjar. Det är ditt bevis på vad ni kommit överens om.

2. Lönespecifikationer.
Du ska varje månad få veta vad din arbetsgivare har betalat dig i lön, vad du fått i ob, semesterersättning och vad som betalats i skatt för dig. Är du osäker på om rätt skatt betalats in kan du ringa Skattemyndigheten och fråga på telefonnummer 0771-567567.

3. Spara alla papper.
Om du och din arbetsgivare inte är överens om att du fått rätt lön kan scheman, lönespecifikationer och anställningsavtal vara viktiga bevis.

Källa: Monica (se länk) och Kommunal avdelning Stockholm.