Hämnden är allt annat än ljuv i den nya filmversionen som är baserad på Stephen Kings klassiker. Carrie är en livrädd tonåring som blir mobbad i skolan. Det kan väl finnas en idé med att uppdatera klassiska filmer med sådana teman så att nya tittare kan relatera: i den här filmen lägger mobbarna ut en vidrig mobbningsscen på Youtube, vilket gör nutida mobbning ännu råare.

Hemma misshandlas Carrie psykiskt och fysiskt av sin mamma (Julianne Moore) som är religiös fanatiker med gravt självskadebeteende. När Carrie märker att hon har magiska krafter ser hon sin chans att förändra sin situation.

Filmen griper tag både vad gäller mobbningstemat och som skräckfilm. Det är antingen obehagligt eller läskigt nästan rakt igenom. Jag gillar också temat med hur magi blir en överlevnadsstrategi för tonårstjejer, som i de populära ungdomsböckerna Engelsforstrilogin.

Det som fallerar filmen är den totala vändningen när Carrie (Chloë Moretz) bestämmer sig för att hämnas och går från timid och söt till ett monster med superkrafter. Det är svårt att snacka trovärdighet när det gäller övernaturliga inslag men just här blir det som det tyvärr blir i många skräckfilmer: parodi på skräckfilm. De riktigt läskiga slutscenerna lyckas dock reparera fallet ganska bra.