Nancy Wohlin.

Har ni startat restaurang?

– Nej, men två gånger i veckan försöker vi göra middagarna så lika ett restaurangbesök som det går. Jag arbetar i hemtjänsten, men på måndagar och torsdag är jag frikopplad från mina vanliga arbetsuppgifter. Då går jag vid 11 för att hämta de gamla med en folkabuss. Då är jag busschaufför. På Träffpunkten, en gammal skola med verksamhet för äldre, dukar vi fint och har musik i bakgrunden. Där är vi serveringspersonal och har svarta förkläden. Vi hämtar varm mat från restaurang och lägger upp maten fint. De som vill dricker ett litet glas vin till maten. En middag satte tre damer en torr kaka i halsen, efter det började jag baka. I kväll ska jag baka en enkel äppelkaka att bjuda på i morgon. De tycker att det är så gott, och det är så roligt.

Hur kom ni på idén?

– Det var jag som startade det. Jag arbetade tre år på Träffpunkten. Det var många äldre som satt ensamma och åt. Vi förhandlade fram en bil och kunde sätta igång. Vi började 2008 och det är en dam på 93 som varit med sedan dess. Det är några trogna som varit med länge, de tycker att det är så tråkigt när uppehåll på ett par veckor när det är jul och semester.

Vad ska ni göra med priset på 40 000 kronor?

– Det har vi inte hunnit tänka på, vi blev jätteglada för priset. Men vi måste prata om vad vi ska göra. Jag skulle kunna ha fler grupper och förgylla tillvaron för flera, men vi har begränsade möjligheter att använda lokalerna. Bilen försvinner den sista december, nu hoppas vi på att få hyra en bil av en annan verksamhet. Jag tror det faller om vi inte kan skjutsa dem, de är inte så pigga att de kan ta bussen, alla har inte färdtjänst. Vi hoppas att det ska lösa sig.

Hur känns det nu?

– Först fattade jag det inte riktigt. Vi fick hederspris i fjol. Det här var en överraskning. Jag vet att det jag gör är bra och att de här 14 personerna är glad för det vi gör och ser framemot det.

Fotnot: Guldgåsen är ett inspirationspris som delas ut av Malmö stad.