I fredags hölls häktningsförhandlingar i Södertälje tingsrätt för tio personer som greps i samband med polisrazzian mot hemtjänstföretaget Jome Omvårdnad i Södertälje. Samtliga tio personer häktades på den starkare misstankegraden, sannolika skäl, för grovt bedrägeri. Företaget ska ha fått betalt för hemtjänst som inte har utförts. Ytterligare tio personer har förhörts, vissa som vittnen men andra som misstänkta.
  – Mellan tummen och pekfingret är det kanske 4-5 stycken till som är misstänkta. Sen är ju den här utredningen precis i startögonblicket så den siffran kommer naturligtvis att förändras, säger Björn Schager, operativ chef på polisens Aktionsgrupp Stockholm som leder utredningen.
  Den kommer att bli större?
  – Ja, men teoretiskt sett kan den ju bli både större och mindre.

Enligt SVT ABC har åklagaren även lämnat in begäran om kvarstad för att säkra tillgångar. Det ska handla om 4,7 miljoner som företaget har lurat kommunen att betala ut felaktigt och 2 miljoner som har betalats ut felaktigt från Arbetsförmedlingen. KA skrev i förra veckan att 43 procent av Jomes lönekostnader i år betalades av nystartsbidrag från Arbetsförmedlingen. Björn Schager kan inte bekräfta att de 2 miljonerna från Arbetsförmedlingen gäller nystartsbidrag, och KA har utan framgång sökt åklagaren.
  Enligt SVT har åklagaren även begärt att Jome Omvårdnad ska betala en företagsbot på 4 miljoner kronor. Länstidningen Södertälje har rapporterat att kommunen dessutom kommer begära skadestånd av företaget för avtalsbrott.