Nyheter

Tio häktade i hemtjänsthärvan

2013-11-18
I fredags häktades tio personer i hemtjänsthärvan i Södertälje, misstänkta för grovt bedrägeri mot såväl Södertälje kommun som Arbetsförmedlingen. Ytterligare ett antal personer är misstänkta, och den siffran kan komma att stiga.
Läs mer

60 kan tvingas sluta i Uddevalla

2013-11-18
Ett 60-tal personer inom vården och omsorgen i Uddevalla har varslats om uppsägning.
— Medlemmarna är förtvivlade, säger Krister Kronlid från Kommunal.
Läs mer

Socialistisk seger
i valet i Chile

2013-11-18
Chile gick till val i går. Socialisternas kandidat Michelle Bachelet vann stort och fick hela 47 procent av rösterna. Dock inte tillräckligt för att undvika den andra valomgången i mars 2014.
— Men det ska till en otrolig skandal för att hon inte ska vinna då, säger frilansjournalisten Erik Halkjaer.
Läs mer

Hallå där: Alejandro Caviedes

2013-11-18
Hallå där Alejandro Caviedes, facklig-politiskt ansvarig för Kommunal i Umeå, och en av åtta finalister som nominerats till utmärkelsen Årets Fackliga Hjältedåd.
Läs mer

Debatt

S: Gör om sjukförsäkringen

2013-11-18
Regeringens utförsäkringspolitik har nått vägs ände. Sjukskrivningarna är tillbaka på samma nivå som när regeringen började sitt experiment med sjukförsäkringen. Under tiden har 75 000 personer utförsäkrats. En tredjedel av Kommunals medlemmar har förlorat mer än 5 000 kronor i månaden i samband med utförsäkringen, skriver Tomas Eneroth (S).
Läs mer

Kultur

Från dikt till dikt
i kyrkans torn

2013-11-18
Natten lägger sig över Västgötaslätten, men inne i Skallsjö kyrka är det fullt av liv. Kommunalaren Agneta Thomasin Svensson och sex andra personer läser dikter i kyrktornet.
Det kallas lyrikmaraton.
Läs mer