Extra: Hemtjänstrazzian i Södertälje

Kontroller skärps efter polisrazzian

2013-11-14
Södertälje kommun ska efter avslöjandena om fusk i ett hemtjänstföretag stärka sin kontroll av biståndsbeslut och av företagen. Företaget hade även trots förbud fortsatt att ha anhöriganställningar, och kommunen tror att det gäller fler företag. Men det är svårt att kontrollera.
— De stödjande lagarna går inte ihop, säger Greger Lilliebladh på kommunen.
Läs mer

Misstänkt vd har varit politiker

2013-11-14
Ägaren till hemtjänstföretaget i Södertälje som polisen gjort en razzia mot tillhör en framgångsrik företagarfamilj i Södertälje, har tidigare varit anställd på kommunen och haft såväl fackliga som politiska uppdrag.
Läs mer

Övriga nyheter

FP vill se lägre ingångslöner

2013-11-14
Lägre ingångslöner. Företag utan kollektivavtal ska inte missgynnas. LAS bör utgå ifrån kompetens och inte anställningstid. Där är lite av innehållet i Folkpartiets nya partiprogram som partiets landsmöte ska fatta beslut om i helgen.
Läs mer

Reportage

I väntan på isen

2013-11-14
Göteborgsgrått. Ordet finns inte i Svenska Akademiens ordlista, men de flesta som besökt rikets andra stad vet nog vilket sorts väder jag menar. Inte en strimma blått på himlen, mjölkvitt, askgrått och ett kallt duggregn som liksom söker upp ansiktet från sidan. Tio grader.
Och det är de där tio graderna som är idrottsvaktmästare Ingemar Hanssons största fiende de här dagarna.
Det är de graderna som gör att det inte går att lägga is på Skarpe Nords bandyplan.
När KA kommer till Kungälv är det bara dagar kvar till elitseriepremiären. Och det är alldeles för varmt.
Läs mer

Bokrecension

Foto Beata Bergström

2013-11-14
Fotograf: Beata Bergström, förord av Magnus Florin(Signum)
Läs mer

Filmrecension

Det regnar köttbullar 2

2013-11-14
Amerikansk animerad film i regi av Cody Cameron och Kris Pearn.
Läs mer