I tisdags slog polisen till mot hemtjänstföretaget Jome Omvårdnad och grep ett stort antal personer, misstänkta för ekonomisk brottslighet. Det handlar om att biståndsbedömare har blivit lurade att ge hemtjänst till brukare som inte har haft behov av det, och att företaget sedan har fått pengar för insatser som inte har utförts.

Jome Omvårdnads vd, som är en av de gripna, är en känd profil i Södertälje. Några av hennes bröder äger centrum i stadsdelen Ronna. En annan bror sitter i riksdagen för Moderaterna. Han skrev i en debattartikel för två år sedan att privata alternativ inom äldreomsorgen innebär valfrihet för de äldre och att ”det måste bli ett slut på skandalerna inom äldreomsorgen nu.”
  Själv har vd:n jobbat på kommunen och sade upp sig bara för ett par år sedan. Hon har också ett förflutet som politiker i Vänsterpartiet och har bland annat under första halvan av 00-talet suttit i kommunfullmäktige i Södertälje. För några år sedan var hon facklig företrädare för Saco.

Dessutom skrev hon historia genom att bli första kvinna i världen att bli ordförande i en syrisk-ortodox kyrka, när hon för några år sedan blev ordförande för en syrisk-ortodox församling i Södertälje. 
  Hennes man och söner driver flera krogar och restauranger i Södertälje, och hon har tidigare själv varit med och drivit krogarna tillsammans med dem. En av krogarna fick i början av 2013 serveringstillståndet indraget, bland annat på grund av brister i redovisningen.
  Andra släktingar är med och driver några andra av Södertäljes hemtjänstföretag.