En torterad KD-politiker, hans försvunna hustru, en allt mer proletariserad journalistkår och ett internet fullt av hatiska kommentarer: I Liza Marklunds tionde, och näst sista kriminalroman om Kvällspressens undersökande reporter Annika Bengtzon har vi nått vår digitaliserade tid och Bengtzon är kompetent multijournalist, som gör teve, radio och uppdaterar med en intressant överlevnadsmix av cynism och idealism.

Hennes privatliv är också tidstypiskt; På ytterdörren i Stockholm står det fyra efternamn, hon kämpar med relationerna till bonusbarnen och kraven på familjemys i Södermalmsköket.  Bengtzons klassresa och sårbara punkter ger henne karaktär och storyn trovärdighet. Den känsloskadade Nina Hoffman, nu på Rikskrim, tar berättelsen ett steg till. Marklund kan sina tidsmarkörer och vet hur en kriminalhistoria ska berättas. Hennes bästa hittills.