Konflikten mellan Seko och arbetsgivarna i Almega gäller systemet med tarifflöner, rapporterar Sekotidningen. Sent igår, söndag, sade Seko ja till ett medlarbud som skulle ge löneförhöjningar på 6,8 procent under 36 månader. Dessutom skulle det tillsättas en arbetsgrupp för att se över lönesystemet.
  Almega vill ha bort de nuvarande tarifflönerna och accepterade inte medlarbudet. Därför råder strejk i skärgårdstrafiken sedan klockan 12 på måndagen. Totalt berörs omkring 250 Sekomedlemmar på färjor i Stockholm och Göteborg.

Sektion Spårvägen Trafik-Teknik i Kommunal Väst backar upp de strejkande Sekomedlemmarna. ”Arbetsköparna i Almega väljer att kalla SEKO:s avtal för ett  ’ålderdomligt tarifflönesystem’. Den enda parten som är ålderdomlig i den här konflikten är Almega som vill inför ett lönesystem från 1800-talet, där arbetare ställs mot arbetare. För sjömännens seger!”, skriver sektionen i ett stöduttalande.