Nyheter

Regelbrott var för brukarnas skull

2013-11-04
Bea`s omsorg och assistans fortsatte att ha anhöriganställda för brukarnas bästa. Det säger hemtjänstföretagets vd Behica Sliwo angående att de bröt mot reglerna.
— Alla är jätteledsna, brukarna är ledsna och personalen är ledsna. Alla var nöjda, säger hon.
Läs mer

”Det är slöseri
med kompetens”

2013-11-04
27 ambulanssjukvårdare i Västernorrland tvingas bort från sina tjänster och ska ersättas av sjuksköterskor. Det blir resultatet av att den politiska ledningen i landstinget överger sitt tidigare löfte om ”mjuk utfasning”.
— Jag tycker att det är oansvarigt, säger Jan-Olov Lampinen, ordförande för Kommunal lokalt.
Läs mer

Hon fick rätt efter tre års kamp

2013-11-04
Efter tre års kamp har Saria Wiberg fått rätt mot Försäkringskassan — hennes arbetsförmåga är så nedsatt att hon ska ha rätt till stadigvarande sjukersättning. Samtidigt slår en dom i förvaltningsrätten fast att Försäkringskassan gjort fel när de nekat henne sjukpenning.
Läs mer

Sämre villkor
i privata bolag

2013-11-04
Deltider och visstidsanställningar är vanligare i privat verksamhet än i kommunal. Detta enligt nya siffror som SCB tagit fram för Vänsterpartiet. Det rapporterar Dagens Nyheter.
Läs mer

Strejkande sjöfolk får stöd

2013-11-04
Sedan lunchtid i dag, måndag, strejkar Sekos medlemmar i skärgårdstrafiken i Stockholm och Göteborg. De får stöd från en sektion i Kommunal, som anklagar arbetsgivarna för att vilja gå tillbaka till ett lönesystem från 1800-talet.
Läs mer

Debatt

Blir förskolebarn också bortvalda?

2013-11-04
Uppdrag Granskning visade på SVT att friskolorna gör skillnad mellan barn och barn. Kan vi vara säkra på att inte förskolebarnen också blir bortvalda? undrar Sofie Evertsson och Anders Göransson, socialdemokrater i Södermalms stadsdelsnämnd.
Läs mer

Kultur

Här blir Wanja historisk

2013-11-04
För första gången i LO:s historia avtäcks här ett porträtt med en kvinnlig ordförande. Tillsammans med nuvarande ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson ryckte Wanja Lundby-Wedin av skynket, som bestod av mormor Agnes gamla lakan. Porträttet är till storleken större än någon av de tidigare ordförandena.
— Är man den enda kvinnan får man ta plats, säger Wanja Lundby-Wedin.
Läs mer