Martina Müntzing, konstnär.Martina Müntzing.

Innan Wanja Lundby-Wedin valdes till ordförande för LO, år 2000, stod porträtten på de gamla ordförandena nere i LO-borgens källare. Men Lundby-Wedin bestämde att de skulle hänga i styrelserummet och där får de alltså nu sällskap med porträttet av Wanja.
  – Det har känts väldigt speciellt att bli avmålad, det är inget man går in i med självklarhet.

Konstnären heter Martina Müntzing och är bland annat representerad på Norrköpings konstmuseum och Liljevalchs konsthall i Stockholm.
  – Jag har velat förmedla att det är en aktiv kvinna i samtiden, säger hon och berättar att hon har arbetet på målningen i ett halvår.
  På porträttet, där Wanja Lundby-Wedin till skillnad från andra ordförande står vid ett ståbord, syns flera konstverk och böcker som betytt mycket för henne. Bland annat boken Jämlikhetsanden, en rapport om integration och två träkonstverk av kommunalaren Helge Hedbom.