Nyheter

Avtal sägs upp efter anhörigjobb

2013-10-31
Hemtjänstföretaget Bea´s omsorg och assistans i Södertälje har trots kommunens förbud fortsatt att ha anhöriganställda. Dessutom har företaget brutit mot arbetstidslagstiftningen och låtit personal arbeta för mycket. Nu häver kommunen avtalet med omedelbar verkan från och med onsdag nästa vecka.
Läs mer

Kalix inför rätt
till heltid

2013-10-31
De anställda i äldreomsorgen i Kalix kommun får rätt till heltid. Men det stannar inte där. Kommunen slopar samtidigt delade turer och tar bort tjänstgöring varannan helg.
Kommunal välkomnar beslutet, men befarar samtidigt att förändringarna leder till sämre scheman.
Läs mer

Rullande schema oroar i Hagfors

2013-10-31
Snart kommer personalen på särskilda boenden för äldre i Hagfors att jobba både dag och natt. Kommunen vill nämligen införa så kallade ”rullande scheman” som bättre ska kunna anpassas till verksamheternas behov.
— Det finns en oro bland personalen, säger Jessica Larsson, sektionsordförande för Kommunal i Hagfors.
Läs mer

Hallå där:
Maud Karlsson

2013-10-31
Hallå där, Maud Karlsson, regionalt skyddsombud för Kommunal i Linköping som är med i styrgruppen för Linköpings fackliga nätverk, där fackförbund från både LO och TCO ingår.
Läs mer

Reportage

Högt pris för att bli en fri kvinna

2013-10-31
Samar Yazbek tvingades fly med sin dotter från Syrien efter att hon deltagit i demonstrationer och aktivt tagit ställning mot regi­men. Trots hoten fortsätter hon att resa in i landet — ­insmugglad av aktivister — för att vara nära kampen:
— Jag kan inte tala om att jag är fri utan att koppla det till Syriens frihet. Jag måste vara på folkets sida, agera och delta aktivt i folkets protester.
Läs mer

Bokrecension

Från verklighetens stränder

2013-10-31
Av Anna Williams (Bonniers)
Läs mer

Filmrecension

Efter dig

2013-10-31
Svensk dokumentär i regi av Marius Dybwad Brandrud.
Läs mer