SVAR: Det du berättar är upprörande. Arbetsgivaren har skyldighet att introducera en nyanställd på bästa sätt. Så att lägga över ansvaret på dig och säga att det är ditt eget fel att ingen pratar med dig är hårresande.
   För mig framstår det som om du haft oturen att komma till en arbetsplats med stora problem. Av det du säger kan man ana att det ligger konflikter bakom, konflikter som inte har med dig att göra men kanske av det du representerar.
   Rektorn ville ha kvar kvällsstädningen och påtvingades en ny ordning. Det har kanske varit stridigheter om saken? Kanske pågår en mer eller mindre förgiftad konflikt bakom beteendena?  Kanske vill flera på arbetsplatsen inte dra in dig eller lägga sig i och blir därför tysta? Eller så är det en ren utfrysning mot din funktion och inte av dig som person.
   Det är grymt och omoget handlat. Har jag rätt i mina funderingar kommer säkert många fler problem med flera offer att uppstå på denna arbetsplats.
   Gissningar hjälper dig inte, men kan kanske ge förklaringar så du förstår att det inte handlar om dig. Detta är ändå ingen som helst ursäkt för hur du blir behandlad. Du behöver stöd. Prata med ditt fackliga ombud och begär besked om vad som pågår. Du har rätt att få veta. Be också om hjälp i ett liknande samtal med din chef. Det handlar om din arbetsmiljö, så du kan även tala med huvudskyddsombudet som har befogenheter att kräva en ändring och stå på din sida. Håll huvudet högt!
/Anita von Schéele