Moderaternas partistämma pågår just nu i Norrköping. Där ska partiet bland annat ta beslut om ett nytt handlingsprogram och besluta om en valplattform inför valet till EU-parlamentet i maj nästa år. Fredagen inleddes med den del som handlar om ekonomin och jobben, och efter ett anförande av finansminister Anders Borg, som inte innehöll några nyheter, följde debatter om jobben. Bland annat argumenterade framför allt medlemmar inom ungdomsförbundet MUF för att Arbetsförmedlingen ska konkurrensutsättas. Men stämman gick på partiledningens linje och röstade ner det.

Det finns även krafter inom partiet som vill luckra upp Lagen om anställningsskydd så att det ska bli lättare för arbetsgivare att anställa och säga upp personal. Stämman gick också här på partiledningens linje och röstade tvärtom för en förstärkning av LAS-reglerna, som innebär att de gradvis ska omfatta anställda upp till 70 års ålder, i stället för dagens 67 år.

Stämman beslutade även att förlänga tiden för provanställning från dagens sex månader till tolv månader.