Nyheter

Bättre villkor i Botkyrka kommun

2013-10-08
Arbetskläder till all hemtjänstpersonal och höjda lägstalöner. Det är två framgångar som Kommunal fått igenom i Botkyrka i södra Stockholm i år.
— Lokala arbetsplatsombud har jobbat väldigt bra med frågan, säger Arja Wallin från Kommunals sektion Sydväst i Stockholms län om hemtjänstpersonalens arbetskläder.
Läs mer

Städföretag betalar inte ut löner

2013-10-08
Städföretaget Belesia Lokalvård AB har inte kunnat betala ut löner till hundratals lokalvårdare, uppger SVT:s ABC idag (8 oktober). Kommunal har medlemmar i företaget och hjälpte i somras två medlemmar att få ut obetalda löner.
Läs mer

Thailand vill ha bärplockarkvot

2013-10-08
Thailands regering vill ha en kvot för hur många thailändska bärplockare som ska få komma till Sverige och Finland nästa år.
Det rapporterar tidningen Bangkok Post.
Läs mer

Snabbare svar på fackliga frågor

2013-10-08
Med tjänsten Kommunal Direkt ska fler kunna få svar på fackliga frågor. Nu finns 20 ombudsmän redo att ta emot frågor via telefon, mejl, twitter och facebook.
— Det handlar om att vi ska bli ännu mer tillgängliga för våra medlemmar, säger Åke Lundström, ombudsman på Kommunals förbundskontor och sekreterare för projektet.
Läs mer

Kultur

Prick och Fläck får vattkoppor

2013-10-08
Den som tagit de glosögda kaninerna Prick och Fläck till sitt hjärta släpper inte taget. Nu tar bokäventyren plats på bioduken med filmen ”Prick och Fläck på fläcken”.
Läs mer