Nyheter

Spretiga krav på omsorgschefer

2013-10-04
Undrar du vad din chef gör? Om du jobbar i äldreomsorgen är chansen stor att chefen sitter begravd i budgetarbete. Vilket gör att det blir mindre tid till att stötta och leda personal.
Läs mer

Nytt avtal för drifttekniker

2013-10-04
Kommunal har slutit ett nytt kollektivavtal med arbetsgivarorganisationen EIO. Det handlar om drifttekniker på sjukhus, men på grund av felorganisering är det endast tre medlemmar i Kalix som är direkt berörda av avtalet.
Läs mer

Lönegapet ökar i Sverige

2013-10-04
Klyftorna mellan dem som tjänar mest och dem som tjänar minst i Sverige ökar. Det visar en kartläggning som tidningen Arbetet har gjort.
Läs mer

Kommunal stöder förslag på ny kommunallag

2013-10-04
Kommunal stöder till största delen de förslag som har presenterats om en ny kommunallag. Enligt förslagen krävs att kommunerna bättre kontrollerar privata företag som tar över kommunal verksamhet och att medborgarna får större insyn i dessa företag.
Läs mer

Hallå där:
Susanne Petersson

2013-10-04
Hallå där Susanne Petersson, undersköterska och förtroendevald i Eskilstuna-sektionen som också är Kommunals representant i Fairtrade city i Eskilstuna.
Läs mer

Liv & Hälsa

Ät mycket grönsaker, frukt, bär och fisk

2013-10-04
Ät mycket grönsaker, frukt och bär, fisk, oljor och fullkorn, och lite socker, rött kött, charkprodukter och smör. Så kan man sammanfatta de nya nordiska näringsrekommendationerna.
Läs mer

Filmrecension

Diana

2013-10-04
Ett drama i regi av Oliver Hirschbiegel med bland andra Naomi Watts och Naveen Andrews.
Läs mer